Λοιπόν είναι περίοδος με πάρα πολλές ταινίες να βγαίνουν, πολλές απ' τις οποίες θέλω να 'δω και άλλες τόσες παλιότερες να έχω στα υπόψη και ελάχιστο χρόνο γι' αυτό. :/ Παρ' όλα αυτά από Σάββατο σε Σάββατο όλο και κάτι είδα.
Οι πιο πρόσφατες είναι:
* O Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι Θεοί
Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος που την αναφέρω. Για να μην πάει κανείς άλλος να τη δει! Είναι χαλαρά απ' τις χειρότερες ταινίες που έχω δει. ΟΚ, θα μου πείτε απ' τον τίτλο ρε κοπελιά δεν το κατάλαβες; Εντάξει, το υποψιαζόμουν και σε συνδυασμό με το άντε πάλι "το επόμενο Harry Potter" marketing είχα ένα "ωχ" συναίσθημα, αλλά δεν ήξερα ότι θα είναι τόσο τραγική. Για να είμαι δίκαιη για παρωδία ήταν μια χαρά, αν μη τι άλλο δεν μετανιώνω που την είδα γιατί γέλασα πραγματικά (η σκηνή που σκάει μύτη η Uma Thurman ως Μέδουσα είναι ανεκτίμητη , κάπου εκεί ήταν που μας έκαναν παρατήρηση γιατί λέει γελούσαμε σε άσχετα σημεία. Jesus ). To πρόβλημα μου είναι στο ότι έχω δυστυχώς την υποψία ότι οι συντελεστές την έχουν για περιπέτεια. Anywayzzz..
Ααα, νομίζω πως τα καλύτερα δευτερόλεπτα της ταινίας είναι αυτά που ακούγεται το Highway to hell.
* Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων
Ε, τι να πω, πανέμορφη! Και από τεχνική άποψη, αλλά και σε επίπεδο ερμηνείας και σκηνοθεσίας. Σίγουρα όχι και η καλύτερη ταινία που έχω δει, αλλά και πάλι πραγματικά όμορφη, ευχάριστη, ωραία ατμόσφαιρα.. Και η πλοκή μου άρεσε, δεν ήξερα ότι είναι τόσο διασκευασμένο, είχα την εντύπωση ότι θα είναι πιο πολύ το κλασσικό παραμύθι προσαρμοσμένο σε Tim Burton ταινία. Η Helena Bonham Carter-"Πάρτε τους το κεφάλι" όλα τα λεφτά. Και ο Καπελάς Depp.... ααααχ, απλά αααχ.
Αυτό που πρέπει να δω οπωσδήποτε είναι το Shutter Island. Πότε;;;