από Ktn Παρ Οκτ 31, 2014 11:53 pm
Διασπασμένοι πήγαμε
Όπως τα λέει ο Αλεξανδρος, πολύ δυνατή η συναυλία χθες. Πολλά κέφια από την Tarja και τη μπάντα, εξαιρετικά διαλεγμένο σετλιστ και το κοινό αρκετά φωνακλάδικο σε γενικές γραμμές. Αν και να πω την αλήθεια μου το Gagarin το έχω δει και πολύ πιο φίσκα, δε λέω τίποτα γιατί τουλάχιστον μπορούσες να κουνηθείς σαν άνθρωπος. Από τον ήχο επίσης δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα, δυνατός και αρκετά καθαρός, χωρίς να τιγκάρει. Μόνο ίσως ότι θα μπορούσαν να είχαν λίγο χαμηλότερα τα πλήκτρα για να χαιρόμαστε περισσότερο τσέλο, αλλά λεπτομέρειες. Για επίπεδα απόδοσης δε νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πολλά, η Tarja είναι η Tarja, ο Lilja κλασικά λατρείας, οι υπόλοιποι αναμενόμενα καλοί και ο ντραμμερ άξιος, αν και σε δυο-τρεις φάσεις το παράκανε με τα δίμποτα.
Δυνατότερο σημείο της συναυλίας μάλλον το σερί Little Lies/ Falling Awake/ I Walk Alone/ Anteroom of Death στην αρχή μαζί με το προγραμματισμένο ενκορ με Victim of R(rr)itual, Wish I Had an Angel* και Until My Last Breath. Και πολύ αγάπη στο Mystique Voyage. Και στο Over the Hills εννοείται.
Mindfuk της βραδιάς ότι για κάποιο λόγο στη διάρκεια της συναυλίας ήμουν σίγουρος ότι έκλεισε την κανονική διάρκεια με Crimson Deep, ενώ ασυνείδητα ήξερα ότι άκουγα το Medusa. Γυρίσματα, ρεφραιν, τα πάντα όλα. Αν τη βγάζεις όλη μέρα χωρίς κανονικό φαγητό αυτά παθαίνεις.
Να σημειωθει επίσης και η τίμια παρουσία των Crimson Blue που άνοιξαν φουλ ακουστικά τη βραδιά και μέσα στην awkwardοσύνη και τα rusglish τους (βλ. "yes is awesome" υποψήφια ατάκα της χρονιάς), μου ακούστηκαν απείρως καλύτεροι από το ελάχιστο που είχα ακούσει στα ιντερνετς. Και πάλι όχι κάτι το συγκλονιστικό, αλλά ευχάριστοι τουλάχιστον. Έπαιξαν και δύο επανεκτελέσεις, μια προφανή σε Ev και μια όχι-και-τοσο-προφανή σε Shinedown (!) και γενικά ο χρόνος τους κύλησε όμορφα.
Καλά να τα περάσετε σήμερα οι βόρειοι! Κι αν κάνετε φασαρίες στο τέλος μην ανησυχείτε, θα το πει και το Over the Hills. :b
* Σκατοκοινό το ξέρω, αλλά ναι, τι να κάνεις, με το που ακούγονται οι πρώτες έξι λέξεις μπήκα αυτόματα σε mode συναυλιακού παροξυσμού