Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η αμερικάνικη φημεηλ φροντηντ μεηνστρημ ροκ σκηνή μετά το μπαμ των Paramore.
Όλο το Light Me Up είναι άψογο, χωρίς να κάνει την παραμικρή κοιλιά, τιγκα στα χιτάκια και με κομμάτια που θα μπορούσαν άνετα να γίνουν ραδιοφωνικοί ύμνοι. Η Momsen απο φωνη φωνάρα κι απο κορμί κορμάρα, ενώ και η υπόλοιπη μπάντα δεν τα πάει καθόλου άσχημα, αν και λόγω της προλαλήσασας περνάνε στα πολύ ψιλά. Λαηβ δεν ξέρω πώς τα πάνε, αλλά λεπτομέρειες.
Εντυπωσιακό βέβαια το πώς καταφέρνουν να ρίχνουν τον εαυτό τους, με κινήσεις σαν το κλιπ του -κατά τα άλλα εξαιρετικού- Make Me Wanna Die ή μερικών διάσπαρτων γιουχου (?) στίχων.
Πάραυτα, μόνο και μόνο για το παρακάτω τους τα συγχωρούνται όλες οι αμαρτίες, έτσι, γιατί με πήγαν σχεδόν μια δεκαετία πίσω και μαγκια τους.
Στα μουσικά πάντως, το Since You're Gone παίζει να είναι απ' τις καλύτερες ροκιες της χρονιάς για πλάκα. Και έχει και τιγκα μπροστά το μπάσσο, έτσι για να γουσταρουμε.
..άνοιξαν λέει τη συναυλία των Ev στο Hollywood Palladium στο Los Angeles την περασμένη βδομάδα και θα είναι το main support τους στις συναυλίες που χουν κλείσει για αρχές Νοεμβρίου στο νησι. Hammersmith, O2 Leeds κιετς. Το πακετάκι δένουν οι Fair to Midland, κι εγώ σκάω από το κακό μου.
Καιρό έχουμε να πούμε γι' αυτούς και ντροπή είναι.
Για καινούριο δίσκο μπορεί να μην έχει ακουστεί κάτι, αλλά μόνο ανενεργούς δεν τους λες. Πριν από κάμποσο καιρό είχαν βγάλει το ep Hit Me Like a Man στο οποίο υπήρχαν τρια καινούρια τραγούδια, μεταξύ των οποίων και το Cold Blooded, που νομίζω είναι από τα καλύτερα που χουν γράψει γενικά. Ειδικά τούτη η βερζιον.
Επίσης το Δεκέμβρη ανέβασαν στο κανάλι τους στο γιουτιουμπ το Kill Me, που λογικά (?) θα υπάρχει στο δεύτερο full-length τους. Ωραίο κομμάτι, με αρκετά ψυχασθενικούς στίχους, που κερδίζει πάρα πολλούς πόντους από τα κιθαριστικά θεματάκια που παίζουν κατά φάσεις. Και από το wait-for-it-thingie στο βιντεάκι.
Δεν το χω ψάξει ιδιαίτερα το ζήτημα των λαηβ, αν και δε μου φαίνεται καθόλου απίθανο. Σε κάποια που είχα δει, χωρίς να ξετρελάθηκα δεν την είχα βρει κακή πάντως. Και γενικά δεν είναι καμια φωνάρα, περισσότερο στο στυλάκι πατάει παρά στις νότες.
Η ψιθυριστή εισαγωγή με το εισαγωγικό ριφφ στο καπάκι βάζει από τώρα υποψηφιότητα για τα τοπ-10-rock-moments-of-the-year.
Για δίσκο δεν πήρε κάποια ανακοίνωση το μάτι μου, αλλά τι στο καλό, δε νομίζω να το αργήσουν και πολύ. Τα μόνα σίγουρα είναι ότι ξεκίνησαν χθες περιοδεία, μαζί με Heaven's Basement καταραμένα αμερικανάκια, και ότι κάποια στιγμή σύντομα θα υπάρξει και βιντεο κλιπ για το Going to Hell. Αναμένουμε.
..υπερπαραγωγή, με την Momsen να κάνει τα δικά της σε κοντινά και τη μπάντα να τη βρίσκεις με λίγο ψάξιμο κάπου παραπίσω. Πέρα από τα προφανή εμφανισιακά, μιλάμε για τρομερό χιτάτι, φτιαγμένο για πάρτυ, ραδιόφωνα και όπου αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς.
Έβγαλαν επίσης και το Heaven Knows που θα γίνει επόμενο σινγκλ και βίντεο, αρκετά δυνατό κι αυτό. Προφανώς βέβαια έχει εμφανείς τζούρες από We Will Rock You, Another Brick και καμια δεκαριά αντίστοιχα/ες κομμάτια/αρες, αλλά και πάλι.
Ο δίσκος αναμένεται αρχές του 14, με πολλές ελπίδες απ' ότι φαίνεται.
..ανακοίνωση νέου δίσκου, μέρος τρίτο και τελευταίο. Προς το παρόν =p
Στις 18 Μαρτίου κυκλοφορεί το Going to Hell, του οποίου το εξώφυλλο κοσμεί η πλάτη της Taylor Momsen (στο βινύλιο δεν είναι μόνο η πλάτη, αλλά εχμ) και τα κομμάτια που θα περιλαμβάνει είναι τα: 01. Follow Me Down 02. Going to Hell 03. Heaven Knows 04. House on a Hill 05. Sweet Things 06. Dear Sister 07. Absolution 08. Blame Me 09. Burn 10. Why'd You Bring a Shotgun to the Party 11. Fucked Up World 12. Waiting for a Friend
Η special/ limited edition θα περιλαμβάνει επιπλέον μια ακουστική εκτέλεση του ομότιτλου και το επίσης ακουστικό Sweet Things. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε βάλανε ούτε σα μπόνους το Kill Me, αλλά τι να πεις, αμερικάνοι.