Όπως όλοι ξέρουμε, πλέον πάρα πολλοί - κυρίως νέοι - γράφουν ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες, τα λεγόμενα greeklish. Το φαινόμενο παρατηρείται περισσότερο στη μεταξύ τους επικοινωνία στο internet (σε διάφορα fora, social networks, instant messaging services, blogs, e-mail κλπ.), στα γραπτά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου (sms) και σε άλλες παρόμοιες καταστάσεις. Φαντάζομαι είναι πολυσυζητημένο θέμα στην Ελλάδα. Εσάς ποια η γνώμη σας; Από ποιους τείνουν να χρησιμοποιούνται τα greeklish; Ποιοι παράγοντες έχουν ωθήσει στην τόσο διαδεδομένη χρήση τους; Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η χρήση τους είναι/θα έπρεπε να είναι ακατάλληλη; Πιστεύετε πως τα greeklish έχουν επιπτώσεις στη σωστή χρήση/εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας (π.χ. στην ορθογραφία); Έχουν βάση οι ανησυχίες ορισμένων γλωσσολόγων και εκπαιδευτικών για τη διατήρηση της ακεραιότητας της ελληνικής γλώσσας ή αδίκως έχει γίνει θέμα;
Εγώ πάντως, εάν σπούδαζα στην Ελλάδα, σίγουρα θα έκανα την πτυχιακή μου πάνω σ' αυτό το θέμα!! Το βρίσκω άκρως ενδιαφέρον για μελέτη και έρευνα από πολλές απόψεις:)
Εγώ πάντως, εάν σπούδαζα στην Ελλάδα, σίγουρα θα έκανα την πτυχιακή μου πάνω σ' αυτό το θέμα!! Το βρίσκω άκρως ενδιαφέρον για μελέτη και έρευνα από πολλές απόψεις:)