Η πρόσφατη ταινία του Terry Gilliam με τους Heath Ledger, Johnny Depp, Colin Farrell, Jude Law, Christopher Plummer, Tom Waits..
Πριν από χιλιάδες χρόνια, ένας αμετανόητος τζογαδόρος, ο Dr. Parnassus κέρδισε την αθανασία βάζοντας στοίχημα με το διάβολο, τον Mr. Nick. Σήμερα, ο προικισμένος με το χάρισμα να καθοδηγεί τη φαντασία των άλλων Dr. Parnassus, διευθύνει έναν περιοδεύοντα θίασο, το 'Imaginarium', οι θεατές του οποίου έχουν την ακαταμάχητη ευκαιρία να επιλέγουν ανάμεσα στο φως και τη χαρά ή το σκοτάδι και τη θλίψη.
Ένα απ' τα στοιχήματα που έχει βάλει τον οδήγησε στο να κρατάει ένα σκοτεινό μυστικό, ενώ παράλληλα στην ζωή τους εμφανίζεται ένας ξένος παίζοντας καταλυτικό ρόλο.
Η ταινία δεν είναι ταινία, ΤΑΙΝΙΑΡΑ είναι.
Α ρ ι σ τ ο ύ ρ γ η μ α.
Η πλοκή καταπληκτική, έχει ιδιαίτερο βάθος και θέλω σίγουρα να την δω 2-3 φορές τουλάχιστον ακόμα για να αντιληφθώ τον έναν παραλληλισμό μετά τον άλλο. Ερμηνείες εξαιρετικές από όλους, μα όλους, εντυπωσιακή με πανέμορφα σκηνικά και υπέροχο soundtrack. Την έχω λατρέψει. Απίστευτη, απ' τις καλύτερες ταινίες που έχω δει εδώ και καιρό.
Ααααααα... και είμαι ερωτευμένη με τον Depp. Το αγόρι μου. Έπαιξε λιγότερο από όλους, αλλάααααα.....