CELTIC METAL FOLK METAL DEATH METAL και πολυμίξερ όπως χαρακτηρίζονται απο την δισκογραφική τους Εταιρεία Νuclear Blast. αποτελούμενοι απο 8 Μέλη εκ των οποίων τα 5 παίζουν παραδοσιακά όργανα όπωσ γκάιντα κτλ. Εντελώς άγνωστοι στην χώρα μας καθώς είναι δύσκολο να βρεις και το τελευταίο τους άλμπουμ. Ελπίζω να προωθηθούν απο δω έστω και λίίίίίίίίίίίίίίγο.
Hooolaaaa... Υπάρχει topic για Eluveitie! Αυτά είναι!
Οι άνθρωποι είναι Θεοί! Ακόμα θυμάμαι που καθόμουν μια μέρα και είχα βάλει μια συλλογή του αγγλικού Hammer να παίζει, οπότε σε κάποια φάση, μετά από κάτι death-ίλες, πετάγεται η εισαγωγή του Inis Mona. Κάπου εκεί σταμάτησε ο χρόνος. Ο τρόπος που συνδυάζουν μελωδικό death με folk στοιχεία, δεν υπάρχει. To Slania τρομερή δισκάρα από την αρχή ως το τέλος -δεν μετανιώνω που περίμενα μιαμιση βδομάδα μέχρι να έρθει από όπου ήρθε όταν το παρήγγειλα- και το Arcane Dominion επίσης. Τώρα ψάχνω το Spirit, αλλά δεν έχω και πολλές ελπίδες...
Για όσους δεν αντέχουν τα death στοιχεία τους, το δεύτερο album που ανέφερα είναι ό,τι πρέπει: πλήρως ακουστικό, χωρίς καφρίλες (φωνητικά παίζουν σχεδόν αποκλειστικά γυναικεία, με λίγα καθαρά αντρικά) και τίγκα στις folk αναφορές. Χαρακτηριστικό δείγμα:
Αν σας πείθει αυτό, τσεκάρετε το ομώνυμο οργανικό κομμάτι και μετά κολλήστε ελεύθερα...
Ε, είναι λίγο των άκρων... Ή folk-metal με καφρίλα ή folk-acoustic χωρίς. Πάντως αυτό το κάνουν σαν project ένα πράγμα, και θα βγάλουν άλλο ένα ακουστικό μέχρι του χρόνου, απ' ότι δηλώνουν...
Btw Spy, τσέκαρε αν θες το Slania's Song και την αρχική metal version του Omnos ... είναι και τα δύο πολύ καλά και με πολύ λιγότερη καφρίλα από τα στάνταρ τους. (το πρώτο σχετικά και το δεύτερο ουσιαστικά... :p) Το Slania's Song είναι κι από τα προσωπικά αγαπημένα μου.
apektisa to slania kai epa8a addiction paidiaaaaaaaaaaaaaaaa apo x8es exw valei sto repeat to inis mona kai xairomai mexri kai otan eplena ta dontia mou to prwi to akouga neo band stin top list mou se liges metres 8a apoktisw to live at metalcamp
Χαχαχαχαχαχα, ποιότητα! Κι εγώ, τις πρώτες βδομάδες -καλά, μπορεί να ήταν και μήνες - που πήρα το Slania κάπως έτσι ήμουν... Το άφηνα στο repeat να παίζει, με αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές για κάνα 4ωρο όλο το σπίτι να αντηχεί Eluveitie. Και τώρα βέβαια αν το βάλω να παίζει, δύσκολα θα αλλάξω cd αν δεν το ακούσω τουλάχιστον μια φορά ολόκληρο ... δίσκαρος, δίσκαρος!
PS: το Inis Mona είναι χαλαρά μέσα στα 5 top κομμάτια που άκουσα αυτή τη χρονιά. Για να μην πω το top και γίνω υπερβολικός.
Inis Mona λεγόταν στα αγγλικά ένα νησάκι κάπου στα βόρεια της Μεγάλης Βρετανίας -τώρα λέγεται Anglesey, στα ουαλικά ακόμα Ynys Mon- όπου βρισκόταν η μεγαλύτερη "σχολή" για δρυίδεις στον κελτικό κόσμο. Και το κομμάτι αναφέρεται στην ιστορία ενός δρυίδη που καθώς ταξιδεύει, θυμάται τα χρόνια που πέρασε εκεί ("I close my eyes, Inis Mona/and reminisce of those palmy days/as long as I breathe, I'll call you my home"), ή κάπως έτσι.
Τουλάχιστον αυτά λέει, σε ελεύθερη μετάφραση, το booklet.
Oui, για κάθε κομμάτι έχει σχόλια για τους στίχους... Και γενικά, τα booklet τους (τουλάχιστον των 2 album που έχω εγώ ) είναι από τα πιο οργανωμένα που έχω δει. Σε κάποια κομμάτια πχ, αν θυμάμαι καλά, λέει ότι η 'ταδε μελωδία' είναι παραδοσιακή, και γενικά έχουν πολλές πληροφορίες.
Aaaaxa!!!Molis katevasa olh thn discography tous!!! Exoun APISTEUTA TELEIA MOUSIKH!!!! Emena dn me peirazei tpt...E3allou exoume kai gynaikeia vocals... Alla to mono pou me xalaei einai oti ola ta tragoudia einai sta akatalavistika!!