To συμπέρασμά σου για τους gay ανθρώπους δεν είναι σωστό. Υπάρχουν gay που γεννιούνται και άλλοι που διαμορφώνουν τη σεξουαλικότητά τους στην πορεία. Και άλλοι που είναι αμφισεξουαλικοί γιατί έτσι εννοούν τον έρωτα. Και πολλοί που έχουν καταπιεσμένη σεξουαλικότητα για μια ζωή, βεβαίως.
Θα πρέπει να ξέρεις ότι ενστικτωδώς, τα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης συυμπεριφοράς διαμορφώνονται μέχρι το 5ο έτος της ηλικίας και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η σεξουαλικότητα που αρχίζει και εκδηλώνεται στην εφηβεία.
Εγώ πάντως νόμιζα ότι για τα λάθη που συγχωρούνται εννοούσες συγκεκριμένες πρακτικές της εκκλησίας που συγχωρούνται από το θεό, αλλά μου το ξεκαθάρισες όπτι δεν εννοείς αυτό.
Και χωρίς να θέλω να παίξω το δικηγόρο του διαβόλου, τα συμπεράσματα για τα οποία αναφέρεσαι δεν σου τα είπε ο Θεός π.χ. στον ύπνο σου, είναι προσωπικά σου συμπεράσματα με βάση τα βιώματα και την ανατροφή σου. Αυτό είναι βασικός κανόνας προσωπικής σου ηθλικής και δεν μπορείς να γνωρίζεςι ότι ο Θεός πιστεύει το ίδιο εφόσον υπάρχει.
Για το πρώτο δεν έχω να σου πω τίποτα, θεωρώ ότι το θέμα αυτό δεν έχει καμιά θέση σε τέτοια συζήτηση. Αλλά για το δεύτερο μπορώ να σου τονίσω το αναφαίρετο δικαίωμα της επιλογής. Εφόσον λες ότι είσαι πιστός Χριστιανός, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο Χριστιανισμός πρεσβεύει ότι με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, ο δρόμος της αρετής είναι μια δοκίμασία που επαφίεται στον καθέναν από εμάς να ακολουθήσει.
Ενα παιδί που κλέβει δεν θεωρώ ότι δεν έχει άλλη επιλογή. Καταλαβαίνω προσωπικά απόλυτα αυτή τη πράξη ανάγκης που μπορεί να κάνει, αλλά επιλογή υπάρχει πάντα και σε όλα.