Οι Epica ήταν
φοβεροί!! Σήμερα νιώθω το σώμα μου να παραπονιέται βέβαια για τα χθεσινά, ειδικά τον σβέρκο μου που με δυσκολία κουνάω πέρα δώθε, αλλά το ευχαριστιέμαι!!
Αρχικά βγήκαν οι The Rain I Bleed, οι οποίοι πρέπει να έπαιξαν κάτι λιγότερο από μισή ώρα, πολύ λίγο μου φάνηκε. Δεν ήξερα τραγούδια τους, αλλά ήταν δυναμικοί και μπορώ να πω ότι ήταν μια χαρά ο ήχος, οπότε μ' άρεσαν πολύ όσο ήταν στη σκηνή. Το κοινό νομίζω ότι ήταν ψιλοχλιαρό κατά την διάρκεια του support, μάλλον γιατί δεν ήταν γνωστά τα κομμάτια τους, αλλά με τις πρώτες κυριολεκτικά νότες του Dark Chest έγινε μια μεγάλη αναταραχή, χαχα.
Και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά όπως το είπε η Μήνα!
Εντάξει...για τους Epica τι να πω;; Ήταν πάρα πάρα πολύ καλοί..και πολύ καλός ήχος και η φωνή της Simone και απ' την setlist πολύ ευχαριστημένη, όλα.
Δεν μπορώ με τίποτα να θυμηθώ όλα τα τραγούδια που είπαν, αλλά σε γενικές γραμμές πρέπει να ήταν σαν αυτά που είπαν και στην Αθήνα, αλλά με άλλη σειρά. Νομίζω ότι ο μεγαλύτερος χαμός έγινε στο Cry for the moon. Γενικά είχαν πολλή επαφή με το κοινό.. Κάποια στιγμή υπήρχε ένα τεχνικό πρόβλημα με την κιθάρα του Isaac (Mark: Isaac.. is it fixed? (καμιά απάντηση...) He's not even here..
) και αποφάσισαν στο μεταξύ να κάνουν τη χάρη του κοινού και μας χάρισαν Phantom Agony και Solitay Ground.
Στο οποίο Solitary Ground ειδικά η Simone έδινε συχνά πυκνά το μικρόφωνο στο κοινό, που νομίζω επάξια ξελαρρυγιαστήκαμε.
Τι ωραίες στιγμές.
Μετά ξεκίνησε το Unleashed (με μία εισαγωγή που για αρκετές στιγμές κανείς δεν αναγνώρισε) ε και εκεί νομίζω έπαθα ένα απ' τα μεγαλύτερα σοκ της βραδιάς, έδωσαν ρέστα! Στο Unleashed μαζί με το Obsessive Devotion νομίζω έχασα επαφή με την πραγματικότητα.. ήταν ΤΕΛΕΙΟΙ το λιγότερο!
Όταν τελείωσε το Obsessive Devotion συνειδητοποίησα ότι η Simone είχε έρθει προς το μέρος μας και είπε ότι ελπίζει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτό το τραγούδι, που είναι το μεγαλύτερο των Epica γύρω στα 14' και πως είναι for the ladies.
Δεν είμαι σίγουρη ότι θυμάμαι καλά..ή μετά από αυτό βγήκαν, ή είπαν και το Martyr και βγήκαν.. είμαι σε μια πνευματική σύγχυση. Φωνάζοντας για encore (αν και ομολογουμένως δεν πρέπει να κάναμε και χαμό) βγήκε ο Coen και μας ρωτούσε αν μπορούμε να είμαστε louder and longer than Athens.
Ξαναβγήκαν και για κλείσιμο παίξαν Sancta Terra (
) και Consign to oblivion (το Quietus το είχαν πει κάπου στην αρχή). Ήταν μία πάρα πάρα πολύ όμορφη βραδιά και αρκετά γεμάτη νομίζω.
Τελειώνοντας μέχρι να έρθουν να με πάρουν περίμενα πίσω.. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι η Simone μόλις πέρασε από μπροστά μου (!!
) -έχω την αίσθηση ότι δεν την κατάλαβε κανένας από αυτούς που περίμεναν λίγο πιο πίσω- όταν κατάλαβα τι έγινε και μπόρεσα να ξαναβρώ την ομιλία μου την πλησίασα και της είπα να βγούμε μια φωτογραφία, αλλά είπε πως ήταν πολύ κουρασμένη και είχαν ταξίδι και έφυγε. :/
Είδα τον Yves αργότερα που ήταν 1-2 κορίτσια ακόμα εκεί και του μιλούσαν και βγήκαμε μια φωτογραφία (χάλιααααααααα...) και μιλήσαμε λίγο.. Απ' ό,τι κατάλαβα δεν το κόβω να έρθουν στα πολύ σύντομα πάλι, πρότεινε να πάμε την Ελλάδα πιο κοντά στο Βέλγιο για να έρθουν γρήγορα.
Είπε πάντως ότι και σήμερα θα είναι στην Θεσσαλονίκη.. Επίσης τον ρώτησαν αν έχει κανείς τους κλασσικές γνώσεις, γιατί γράφουν εκπληκτική μουσική που είναι για ολόκληρη ορχήστρα και είπε ότι κανείς τους δεν ξέρει κλασσική μουσική, πως είναι δύσκολο να γράψεις τραγούδια και παίρνει αρκετό καιρό, αλλά αν το μάθεις είναι σαν το ποδήλατο.
Αααα, επίσης σχετικά με τους TRIB η Simone λέει ρώτησε τον μπασίστα τους αν είναι ο Hulk και του είπε πως την φοβίζει.
Μερικές φωτογραφίες: