από Ktn Τρι Οκτ 27, 2009 10:57 am
Lie, lie, lie, που θα 'λεγε κι ο μέγας Serj.
Πήρα επιτέλους το Design Your Universe και το έχω ακούσει ήδη μερικές φορές... περίμενα κι εγώ από τα όσα διάβασα να ακούσω κάτι άνω του μετρίου, αλλά όχι και κάτι που πραγματικά θα με πείσει...
Από αυτές τις πρώτες ακροάσεις, νομίζω πως ο δίσκος στέκεται άνετα στα επίπεδα του Divine Conspiracy. Δεν ξέρω αν είναι απλά ενθουσιασμός που μετά από λίγο καιρό θα χαλαρώσει, αλλά οι συνθέσεις είναι πολύ δυναμικές, έχουν αυξήσει τα παράξενα μετρήματα και τις prog αναφορές, χωρίς να χάνει καθόλου το επικό στοιχείο...
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το Martyr Of The Free World. Αν μου έλεγε κάποιος πριν λίγο καιρό ότι οι Epica θα έγραφαν τόσο progressive κομμάτι, θα τον μούντζωνα χαλαρά. Κι όμως.
Έχει και αυτό το πέρασμα στη μέση, με τη χορωδία που ακούγεται μαζί με τα χτυπήματα της κιθάρας λίγο πριν το solo ... απίστευτα ψαρωτικό. Και ένα από τα πιο κολλητικά ρεφραιν του album.
Αλλά by far, το χαρακτηριστικότερο δείγμα είναι το Kingdom Of Heaven. Συμφωνικά σημεία, καφρίλες, blastbeats,
heavy riffs, πλήκτρα-πλήκτρα-κι-άλλα-πλήκτρα, δυνατές μπασογραμμές, ακουστικά περάσματα... Έπος!
Επίσης ο καινούριος κιθαρίστας αποδεικνύεται πολύ καλή επιλογή... στα 3/4 περίπου των κομματιών έχει credits... Άξιος!